It is currently Wed Aug 22, 2018 2:02 am

Board index » General » WoodsBuggy Talk

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jun 01, 2016 12:38 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2013 3:16 am
Posts: 185
Location: Lancaster PA
While riding this past weekend my buggy all the sudden shut off and fuel was coming out of the vent hose in the tank that I installed. When I tried to start it up the fuel pressure gage said it was only putting out 15 or 20 psi. When I pulled the gas cap off it had pressure in the tank. Once the buggy sat for 10 min or so with the fuel cap off it would fire rite back up and run normal for 15 min or so then shut off again with the same problem. Im running a black plastic tank. This was the first time I ran it in the 90 degree weather. Should I add another vent to the tank? Would building up pressure in the tank like that cause it to lower the amount of pressure the pump puts out?

_________________
If it breaks it dont belong in there


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 01, 2016 2:42 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 25, 2014 5:05 am
Posts: 162
Location: Pittsburgh,Pa.
Which version is your system?
Here is a thread to "help" figure out
which fuel system that you may have:
viewtopic.php?t=10787&p=122193
Historically speaking, common fuel issues are:
1) bad fuel pump (pressure too low).
2) bad check valve(s).
3) bad fuel regulator.
4) fuel getting hot somewhere
and vapor locking.
5) bad sensor or sensor wire(s) broken.
6) clog in filter or lines.
7) bad ground wire(s).
8 ) poor B+ connection(s).
9) bad inertial fuel pump switch (Ford)
10) incorrect fuel line used, wrong fuel
pump or fuel pump located too far from fuel
rails.
This article describes how you can see back pressure
in a F.I. system:
http://injectordynamics.com/articles/fu ... -explained


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 02, 2016 8:32 am 
Offline
BOTM Winner
User avatar

Joined: Wed Nov 07, 2007 2:07 pm
Posts: 1599
Location: Petersburg, Ky
make sure your vent is working right. if your tank has to build pressure before it vents, that is your problem. Try taking your cap loose and see if it stalls.

_________________
Maybe you should chug on over to mamby pamby land....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 14, 2016 1:06 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 23, 2007 11:27 pm
Posts: 496
Location: Chandler Az
Was it a clogged vent? I taped my gas tank cap because it kept falling off. I made it three miles on a moonless night. As I walked back from the truck with tools and a flashlight I could hear a hissing it was my gas tank. Undid the tape and it started.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Board index » General » WoodsBuggy Talk

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group